Ischia – kde se nachází a čím je proslulá

Pokud existuje ve Středomoří místo, které okouzluje svou krásou, historií a jedinečnou atmosférou, pak je to zcela jistě Ischia. Tento krásný italský ostrov se nachází v Neapolském zálivu u západního pobřeží Kampánie a je světoznámý svými úchvatnými výhledy, termálními prameny, kulturním bohatstvím a tisíciletou historií. Až do 50. let 20. století neznámý ostrov Ischia dnes nabízí nezapomenutelné zážitky na kouzelném místě, kde se harmonicky snoubí příroda s kulturou, a proto je Ischia středomořským místem, které musíte navštívit. Na otázku, která část Ischie je nejkrásnější, nelze odpovědět. Ischia je ostrov, jenž je třeba poznat po všech stránkách.

 

Kde se Ischia nachází a jak se tam dostat

Ostrov Ischia se nachází 33 km od Neapole v Kampánii, regionu v jihozápadní části Itálie. Kromě toho, že Ischia tvoří spolu s Procidou, Vivarou a Nisidou Flegrejské souostroví, je i největším ostrovem v Neapolském zálivu a na jejím území se nacházejí nejméně tři přístavy. Je jedním z nejoblíbenějších přímořských letovisek na pobřeží Kampánie a námořní spojení s Ischií je zejména v hlavní sezóně posíleno každodenními spoji, mimo jiné z přístavů Beverello, Pozzuoli, Sorrento, Salerno a z blízkých ostrovů Procida a Capri. Proto pokud si chcete naplánovat dovolenou na Ischii, je dobré rezervovat si lístky na trajekt nebo rychlou loď na tento krásný ostrov s dostatečným předstihem. S naším online rezervačním systémem máte kromě včasného zajištění lístků na trajekt na Ischii i možnost porovnat různé tarify a koupit si lístek za nejlepší cenu.

 

Čím je Ischia proslulá?

Prvním důvodem, proč je Ischia proslulá, jsou určitě její termální lázně. Termální lázně na Ischii, které byly proslulé již v římských dobách, jsou skutečným všelékem pro tělo i duši. Jak bychom se také mohli nezmínit o místních okouzlujících plážích? Od velmi dlouhé pláže Maronti až po Baia di Citara, ideální pro rodiny. Od skalnaté Sorgeto až po Baia Montano se smaragdovým mořem. Čekají na vás písečné pláže, skryté zátoky, neuvěřitelné zálivy a plážová letoviska, která vám zaručí jedinečné a nezapomenutelné chvíle. Dále je tu hora Epomeo, ideální místo pro pěší turistiku, se stezkami a trasami vhodnými pro každého, zkušeného i méně zkušeného. Aragonský hrad, symbol Ischie, jehož mohutné hradby vévodí místnímu panoramatu, je pro milovníky historie a umění jako stvořený. A konečně jídlo a víno: coniglio all’ischitana, rybí polévky, bílá a červená vína, lahůdky pro chuťové buňky, které je třeba ochutnat.

 

Photo Credits:
Aghartil, Wikimedia

Související články

24 června, 2024

Magazín

3 dobré důvody, proč navštívit Alžírsko

25 března, 2024

Magazín

Maroko – tipy na první cestu

12 března, 2024

Magazín

Tipy pro vaši první cestu do Tuniska

Díky FerryBooking24 budete cestovat trajektem za tu nejvýhodnější cenu.

Platební metody
Osvědčení