Jak se dostat lodí na Sicílii

Díky své výsadní poloze představuje Sicílie srdce Středomoří. Ostrov má více než 1 000 kilometrů pobřeží omývaného třemi různými moři: Tyrhénským, Sicilským a Jónským. Kromě toho se kolem ostrova nachází několik souostroví, jako jsou Liparské ostrovy, Egadské ostrovy a Pelagické ostrovy, a také dva samostatné ostrovy, Ustica a Pantelleria. Díky svým vlastnostem se ostrov stal důležitou křižovatkou ve Středozemním moři a Sicilané vždy vzhlíželi k moři. Cesta na Sicílii po moři je velmi působivá, snadná a lze ji provést různými způsoby. Pojďme se společně podívat, jak se na Sicílii dostat lodí.

 

Jak se dostat na Sicílii po moři

Sicílie je spojena s hlavními středomořskými přístavními městy. Spojení po moři je zajištěno po celý rok, frekvence spojů se mění podle ročních období, v létě se zvyšuje. Zpravidla spoje jezdí i v noci. Hlavními přístavy, ze kterých se na Sicílii dostanete, jsou Palermo, Messina, Katánie, Trapani, Termini Imerese, Augusta, Marsala a Milazzo. Lodě na Sicílii vyplouvají z celé Itálie, zejména z přístavů Janov, Livorno, Civitavecchia, Neapol a Villa San Giovanni. Tyto trasy obsluhuje mnoho lodních společností. Nejčastěji využívanými prostředky osobní dopravy jsou trajekty a rychlé lodě. Kromě toho jsou ve všech ročních obdobích v provozu i spoje na menší ostrovy. Většina lodních společností nabízí možnost nalodění vlastního dopravního prostředku, například automobilu. Povolena jsou také domácí zvířata, pokud mají všechny potřebné doklady, přepravku nebo vodítko a náhubek.

 

Lodí na Sicílii – cesta za odpočinkem a rekreací

Trajekty a rychlé lodě směřující na Sicílii jsou vybaveny veškerým komfortem pro klidnou a odpočinkovou cestu. Můžete si tak užít dovolené bez pocitu únavy z kilometrů jízdy autem. Každá loď je vybavena Wi-Fi, televizní místností a občerstvením, malými bary a v mnoha případech také velkými restauracemi s širokou gastronomickou nabídkou. Lodě směřující na Sicílii nabízejí různé typy ubytování v závislosti na potřebách cestujících. Lze cestovat na palubě nebo si objednat pohodlné polohovatelné sedadlo nebo komfortní kajutu. Velké lodní společnosti operující v sicilských vodách nabízejí také kajuty vybavené pro cestující se zdravotním postižením. Na lodích jsou také dětské koutky, které zaručují bezpečnou a příjemnou cestu pro celou rodinu.

Související články

Díky FerryBooking24 budete cestovat trajektem za tu nejvýhodnější cenu.

Platební metody
Osvědčení