Jaká je nejlepší doba pro cestu na Korsiku?

Korsika je také nazývána „ostrovem krásy“, protože její krajina je úžasně pestrá. Hory se svažují do moře a hostí nádherná jezera, lesy jsou posety rybníky a potoky, města jsou zasazena mezi pozoruhodnými skalními výběžky nebo nabízejí nádherný výhled na moře. Ekosystémy jsou tak rozmanité, že z tohoto francouzského ostrova činí ideální místo pro dovolenou pro všechny, ať jsou to milovníci hor, pláží a odpočinku, návštěvníci měst či pěší turisté cestující za nejkrásnějšími přírodními parky světa. Na Korsice navíc slunce svítí přibližně 8 měsíců v roce, takže nebudete mít problém vybrat si pro svou dovolenou ideální roční období. Zjistěte pomocí našeho online srovnávače, jak se dostat trajektem do hlavních přístavů Korsiky a poznejte všechny její krásy.

 

Podnebí a počasí na Korsice

Podnebí na Korsice je typicky středomořské, má mírné a deštivé zimy a horká a suchá léta. V horských oblastech jsou teploty v zimě nižší a v létě příjemně chladné.
Horká sezóna začíná již v květnu, kdy teploty na pobřeží mohou dosahovat více než 25 stupňů. Na konci léta (v červenci a srpnu) mohou dosahovat až 35 stupňů.
Zimní deště postihují především vnitrozemí a východní pobřeží a převažují na podzim, a to na krátkou dobu, zejména od října do listopadu. To však nezpůsobuje prudký pokles teplot, naopak, v pobřežní oblasti jsou teploty spíše mírné a pouze v nadmořské výšce nad 1 200 m se může vyskytovat sníh. V lednu a únoru se teploty pohybují v průměru mezi 4 stupni v noci a 15 stupni přes den.

 

Kdy se vydat na Korsiku

Nejlepší doba pro návštěvu Korsiky je od května do září, tedy v nejslunečnějších měsících roku. Jsou ideální jak pro relaxaci na nejkrásnějších plážích Středomoří, tak pro působivé výlety do hor a přírodních rezervací ve vyšších polohách. V říjnu se také můžete naposledy vykoupat v moři, a to díky mírnému počasí nižší sezóny.
Využít můžete také jaro (duben-květen) a pozdní podzim, od září do listopadu. V tomto ročním období vám přírodní podívaná vyrazí dech a i přes riziko lijáků jsou teploty příjemné a sotva klesnou pod 15 stupňů. Je to ideální kompromis a způsob, jak se vyhnout hlavní turistické sezóně.

 

Photo Credits
Huitel Roland, Getty Images

Související články

24 června, 2024

Magazín

3 dobré důvody, proč navštívit Alžírsko

25 března, 2024

Magazín

Maroko – tipy na první cestu

12 března, 2024

Magazín

Tipy pro vaši první cestu do Tuniska

Díky FerryBooking24 budete cestovat trajektem za tu nejvýhodnější cenu.

Platební metody
Osvědčení