Kam se vydat k moři na ostrově Elba?

Ostrov Elba je největším ostrovem Toskánského souostroví a třetím největším ostrovem Itálie. Dělí se na sedm různých obcí, patří do provincie Livorno a je součástí Národního parku Toskánské souostroví. Díky 150 kilometrům pobřeží je ideálním místem pro dovolenou na pláži. Na ostrově se nachází více než 150 pláží, které se od sebe navzájem velmi liší. Každý si zde najde pláž, která mu nejvíce vyhovuje. Od dlouhých písečných pláží až po bílé oblázkové zátoky a červené oblázkové pláže nebo železitý černý písek. Nechybí ani žulové útesy čnějící nad mořem. Pojďme se společně podívat, kam se na ostrově Elba vydat k moři.

 

Která pláž na ostrově Elba je nejkrásnější?

Podle mnoha názorů je nejkrásnějším místem na ostrově Elba záliv Biodola, který se nachází asi 10 km od Portoferraia, nedaleko Procchia. Pláž je dlouhá 600 metrů. Nabízí koupání a sportovní vyžití pro milovníky windsurfingu, plachtění, potápění a vodního lyžování. V blízkosti si můžete zahrát také golf. Pláž omývaná křišťálově čistým mořem je obklopena panenskou středomořskou makií. Moře je tu mělké, což je ideální pro ty, kteří na pláž přicházejí s dětmi. V okolí pláže se nachází také několik barů, restaurací a hotelů. Je to ideální místo pro ty, kteří hledají přírodu, ale nechtějí slevit z kvalitních služeb.

 

Další místa, která byste neměli vynechat – pláž Sant’Andrea a pláž Sansone

Pláž Sant’Andrea se nachází na severozápadě ostrova, nedaleko stejnojmenné vesnice. Z Portoferraia se k ní dostanete autem asi za 30 minut. Vyznačuje se teplým pískem obklopeným zelenou středomořskou makií. Křišťálově čistá voda má smaragdovou barvu. Nedaleko se nachází pláž Capo Sant’Andrea, která je známá svými bílými útesy v podobě žulových desek, které po staletí leštilo počasí. Opačným směrem se nachází pláž Cotoncello, která nabízí bary a různé služby včetně placeného parkoviště.

Další oblíbenou pláží je Sansone. I ta se nachází na severním pobřeží ostrova, 5 km od Portoferraia, poblíž výběžku Enfola. Z pláže Sansone je výhled na křišťálově čisté moře, ideální pro milovníky šnorchlování. Je dlouhá 270 metrů a pokrytá bílými oblázky. Nejkrásnější je při západu slunce, kdy teplé sluneční paprsky zbarvují bílé kameny do růžova a oranžova. V blízkosti se nacházejí další zajímavá místa, jako Capo Bianco, Seccione, Acquaviva a la Sorgente.

 

Photo Credits:
Pitsch, Pixabay

Související články

12 června, 2024

Místa k vidění

Poprvé ve Španělsku? Zde jsou místa, která musíte vidět

15 dubna, 2024

Místa k vidění

Nejznámější archeologická naleziště Sardinie

Díky FerryBooking24 budete cestovat trajektem za tu nejvýhodnější cenu.

Platební metody
Osvědčení