Poprvé ve Španělsku? Zde jsou místa, která musíte vidět

Španělsko se nachází v jihozápadní Evropě, na hranicích s Portugalskem a Francií. Poloostrov se vyznačuje oblastí bohatou na přírodní parky. Je to země s dlouhou historií bohatou na různé kulturní vlivy a rodná zem umělců jako Velázquez, Goya, Picasso a Dalí. Je čtvrtou zemí na světě co do počtu památek zapsaných na seznamu světového dědictví UNESCO.. Španělská kuchyně nabízí speciality jako paella, gazpacho, pulpo a la gallega a mnoho dalších.
Poprvé ve Španělsku? Pojďme se podívat na místa, která musíte navštívit.

 

Madrid a Barcelona, dvě španělská města, která musíte vidět

Madrid je destinací, kterou musíte navštívit. Španělské hlavní město se nachází ve středu země. Toto město s dlouhou historií je po Londýně a Berlíně třetím nejlidnatějším městem v Evropě. Madrid je plný života a událostí a je mezinárodním kulturním centrem. Mezi madridská muzea patří Prado, Paseo del Arte, Reina Sofia a Thyssen-Bornemisza. V Madridu se nachází také španělský královský palác. Gran Via a trhy v okolí jsou ideálním místem pro nákupy. Barcelona je naopak hlavním městem Katalánska, autonomního španělského společenství, které se nachází v severovýchodní části Pyrenejského poloostrova mezi Pyrenejemi a Středozemním mořem. Barcelona, druhé nejlidnatější město Španělska, se neustále mění a je živým a mnohotvárným místem. Vyniká avantgardní architekturou a mistrovskými díly, jako je chrám Sagrada Familia a Casa Batlló od Antoni Gaudího. Nabízí nezapomenutelné procházky po slavném bulváru La Rambla nebo úzkými uličkami staré čtvrti Barrio Gotico, srdce starého města. V restauraci si kromě proslulé paelly nesmíte nechat ujít ani Bacalao alla Catalana nebo neméně proslulou Crema Catalana.

 

Odpočinek a noční život na Baleárských ostrovech

Baleárské ostrovy jsou jednou z nejoblíbenějších destinací ve Středomoří. Hlavními ostrovy tohoto souostroví jsou Mallorca, Menorca, Ibiza a Formentera. Tyto ostrovy nabízejí krajinu snů a nedotčené pláže. Milovníci odpočinku zde najdou klid a pohodu a ti, kteří vyhledávají noční život, zažijí nezapomenutelné noci na některých z nejznámějších diskoték v Evropě.

Při procházkách po Baleárských ostrovech narazíte na malebné vesničky s výhledem na moře, obklopené zelení.
Ibiza a Mallorca jsou dva největší ostrovy souostroví. Ibiza, proslulá svými nočními kluby, byla pro svou biologickou rozmanitost a různá archeologická naleziště zapsána na seznam světového dědictví UNESCO. Na ostrově Mallorca najdete národní park Cabrera, pohoří Sierra de Tramuntana i krásné hlavní město Palma de Mallorca.
Nechte se okouzlit touto výjimečnou zemí, vydejte se do Španělska hned teď!

 

Photo Credits:
nikolaus_bader, Pixabay

Související články

10 května, 2024

Místa k vidění

Kam se vydat k moři na ostrově Elba?

15 dubna, 2024

Místa k vidění

Nejznámější archeologická naleziště Sardinie

Díky FerryBooking24 budete cestovat trajektem za tu nejvýhodnější cenu.

Platební metody
Osvědčení