Alžírsko, ležící v severní Africe, je zemí bohatou na historii, kulturu a ohromující krajinu. Spojuje vlivy berberské, arabské a francouzské kultury a láká cestovatele svými pulzujícími městy, starobylými římskými památkami a nekonečnými písčitými dunami Sahary.
Alžírsko je rozlehlá a rozmanitá země, která nabízí bohatství kulturních a historických památek. Začněte svou cestu v hlavním městě Alžíru, pulzující metropoli, která kombinuje moderní architekturu s tradičními prvky. Jedním z jejích nejvýznamnějších míst je Kasba, historické srdce Alžíru. Oran, přímořské město s kosmopolitní atmosférou, je známé svou živou hudební a kulturní scénou. Constantine, přezdívané „město visutých mostů“, je proslulé svými úchvatnými mosty, které se klene nad hlubokými roklemi.
Alžírsko se pyšní mimořádně bohatým a zachovalým římským dědictvím. Tiddis, město na kopci poblíž Constantinu, je jedním z těchto pokladů. Timgad, známé jako „Pompeje Afriky“, patří mezi nejlépe zachovalá římská města. Další památkou UNESCO jsou ruiny Djemily, kde naleznete křesťanskou baziliku, fórum a římské divadlo.
Jedním z nezapomenutelných zážitků, které Alžírsko nabízí, je průzkum Sahary. Tento nekonečný oceán zlatého písku pokrývá velkou část země a nabízí neuvěřitelnou rozmanitost krajiny – od nekonečných dun po bujné oázy.
Navštivte Tassili N’Ajjer, jednu z nejdůležitějších lokalit skalního umění na světě. Tento fascinující region nabízí nejen úchvatné scenérie s náhorními plošinami a hlubokými roklemi, ale také tisíce let staré malby a rytiny, které vyprávějí příběhy dávných dob.
Alžírská kuchyně je bohatá na chutě a tradice a odráží vlivy arabské, berberské a francouzské kultury. Mhadjeb je druh plněné palačinky z krupice, která je naplněna rajčatovou omáčkou, cibulí, paprikou a mletým masem – ideální jako svačina nebo předkrm. Chorba, vydatná a chutná polévka, je jedním z hlavních pokrmů během ramadánu. Nelze vynechat couscous, symbol Maghrebu, připravovaný z pšeničné krupice a podávaný s masem, zeleninou nebo sušeným ovocem. Mechoui, pomalu pečené jehněčí, se často podává při slavnostních příležitostech.
Photo Credits
Halima Bouchouicha, Unsplash
Hani.ad, Wikimedia
rapidtravelchai, Wikimedia
Sefyu23, Wikimedia
Dan Sloan, Wikimedia
Azzedine Rouichi, Unsplash
W.aliane9509, Wikimedia
Díky FerryBooking24 budete cestovat trajektem za tu nejvýhodnější cenu.