Tipy pro plánování cesty na ostrov Elba

Návštěva ostrova Elba je jedinečným zážitkem. Je ceněn již od starověku, a to natolik, že o jeho kráse hovořili již staří Římané. Je bohatý na lesy, naleziště vzácných nerostů a úchvatnou krajinu. Tento ostrov hostil osobnosti, jako byl Napoleon Bonaparte a další. Dnes je jedním z nejoblíbenějších ostrovů turistů z celého světa. Pojďme se společně podívat na několik tipů, jak si naplánovat nezapomenutelnou cestu na ostrov Elba, jak vybrat nejlepší období a co s sebou budete potřebovat.

 

Jak se dostat na ostrov Elba a jak se po něm pohybovat

Na ostrov Elba se můžete dostat různými způsoby. V závislosti na vašich preferencích můžete zvolit cestu po moři trajekty a rychlými loděmi, nebo let letadlem. Většina trajektů vyplouvá z Piombina v provincii Livorno, odkud jezdí do Portoferraio, Cavo a Rio Marina. Letištěm ostrova je La Pila, 2 km od Marina di Campo. Na ostrově se můžete pohybovat autem, nebo si ho můžete pronajmout na místě. Síť veřejné dopravy je efektivní. Nejlepším dopravním prostředkem je pravděpodobně moped, ale můžete se rozhodnout i pro kolo nebo koloběžku.

 

Kdy na Elbu vyrazit a co si vzít s sebou

Ostrov Elba je krásným místem v každém ročním období. Milovníci přímořské turistiky však udělají dobře, když ostrov Elba navštíví v období od května do září. V srpnu může být ostrov velmi přeplněný. Ti, kteří hledají odpočinkovou dovolenou, mohou zvolit období mimo sezónu, přičemž je třeba mít na paměti, že některá zařízení mohou být uzavřena. Podnebí je obecně mírné a větrné, proto je vhodné i v létě vrstvit oblečení. I během jiných období si s sebou vezměte svetr nebo bundu. Zvolte pohodlnou obuv a nezapomeňte na klobouk.

 

Co na ostrově Elba navštívit

Ostrov Elba je plný nejrůznějších krás. Jeho nádherné vesnice nabízejí úchvatnou krajinu, klid a okouzlující atmosféru. Portoferraio, hlavní město ostrova, bylo založeno jako centrum těžby železa. V průběhu staletí prošlo rozsáhlým rozvojem a stalo se jedním z hlavních míst pobytu Napoleona Bonaparta na ostrově. Dnes se v Portoferraiu nachází muzeum Napoleonových rezidencí.
Obec Marciana má rovněž bohatou historii a nabízí velmi malebné výhledy. Capoliveri si zachovává svou středověkou duši a nabízí také krásné pláže. V Rio Marině se nachází Muzeum minerálů a hornického umění na Elbě.

Při toulkách po ostrově byste měli ochutnat speciality místní kuchyně, jako je stoccafisso alla riese in casseruola nebo gurguglione.

Související články

24 června, 2024

Magazín

3 dobré důvody, proč navštívit Alžírsko

25 března, 2024

Magazín

Maroko – tipy na první cestu

12 března, 2024

Magazín

Tipy pro vaši první cestu do Tuniska

Díky FerryBooking24 budete cestovat trajektem za tu nejvýhodnější cenu.

Platební metody
Osvědčení