Tipy pro vaši první cestu do Tuniska

Tunisko je neuvěřitelně krásná země s dlouhou historií. Nachází se v nejsevernější části Afriky a je ideální destinací jak pro milovníky plážové turistiky, tak pro ty, kteří hledají dobrodružství v nejextrémnější pouštní přírodě. Tunisko je také skvělým místem pro ty, kteří chtějí navštívit některá z nejstarších a nejpůsobivějších archeologických nalezišť ve Středomoří. Uvažujete o první cestě do Tuniska a chcete ji co nejlépe naplánovat? Podívejme se na několik tipů pro vaši první cestu do Tuniska.

 

Kdy a jak se vydat do Tuniska

Ideální doba pro návštěvu Tuniska je od dubna do října. Samozřejmě hodně záleží na tom, o jaké aktivity máte zájem. Ti, kteří chtějí k moři, mohou bez problémů vyrazit na pobřeží i v nejteplejších měsících. Ti, kteří chtějí navštívit konkrétně poušť, by se naopak měli vyhnout červenci a srpnu, protože jsou extrémně horké. K cestě do Tuniska budete potřebovat cestovní pas, ale pro pobyty do 90 dnů nebudete muset žádat o vízum. Váš cestovní pas by měl být platný alespoň dalších 6 měsíců. Pokud cestujete s cestovní kanceláří, může vám stačit občanský průkaz, ale měli byste se předem informovat, abyste se vyhnuli nepříjemným překvapením.

 

Co si zabalit na cestu do Tuniska

Tuniské podnebí je převážně středomořské a pouštní. Proto si s sebou stačí vzít pohodlné, lehké oblečení, nezapomínejte však na to, že se západem slunce může docházet k velkým teplotním výkyvům. Na noc je proto lepší mít s sebou teplejší oblečení, v zimě dokonce i nepromokavou bundu. Ať už se vydáte na pláž nebo na přechod pouště, vždy je důležité mít s sebou klobouk, sluneční brýle a opalovací krém. Pokud chcete navštívit posvátná místa, vezměte si s sebou vhodné oblečení, které zakryje paže a nohy. Při návštěvě mešit je pro ženy nezbytné mít šátek, který zakrývá vlasy, v souladu s pravidly Koránu.

 

Na co si dát v Tunisku pozor?

V Tunisku je na velmi frekventovaných místech poměrně rozšířená drobná kriminalita, takže si dejte pozor na kapsáře a zloděje. Doporučujeme nenosit cennosti a peníze si rozdělit do malých částek v několika peněženkách a kapsách. Doporučujeme okopírovat si doklady, cestovat s kopiemi a originály nechat v trezoru hotelu, kde jste ubytováni. Nejlepší je necestovat v noci a vyhýbat se odlehlým místům. Pro ženy je vhodné cestovat ve skupině. Hlavní silnice v zemi jsou v dobrém stavu, je však třeba dbát velké opatrnosti při jízdě autem, řidiči jsou často nepředvídatelní.

Související články

24 června, 2024

Magazín

3 dobré důvody, proč navštívit Alžírsko

25 března, 2024

Magazín

Maroko – tipy na první cestu

28 února, 2024

Magazín

Ischia – kde se nachází a čím je proslulá

Díky FerryBooking24 budete cestovat trajektem za tu nejvýhodnější cenu.

Platební metody
Osvědčení